پلیمر زیستی چیست ؟

پلیمر زیستی چیست ؟
پلیمرها دسته وسیعی از مواد بوده که از بسیار مواد کوچک به نام مونومر تشکیل شده و نیز برای تشکیل زنجیره های بلند به هم متصل شده اند و در طیف وسیعی از محصولات و کالاها مورد استفاده قرار میگیرند , پلیمرها را می توان با توجه به مقدار زیاد و رفتارهای متنوع و یا اینکه آیا طبیعی یافت می شوند یا سنتز به دسته های مختلفی تقسیم کرد , یکی از انواع این مواد پلیمر زیستی است . کارخانه پانی پلاست تولید کننده انواع درب ظروف و ظروف عطر و ادکلن و بطری های پلیمری با فرآورده های درجه یک و بهداشتی در خدمت شماست . برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یا همراه ما باشید با ادامه مطلب
- پلیمر زیستی چیست و چند نوع دارد ؟
- مزایا و معایب پلیمرهای زیستی
- کاربرد پلیمرهای زیستی
- تفاوت پلیمرهای زیستی با مصنوعی
پلیمر زیستی چیست و چند نوع دارد ؟
پلیمر زیستی یا بیولوژیکی دسته از پلیمرهاست که از منابع طبیعی مانند گیاهان , جانوران و میکروارگانیسم ها ایجاد شده و تجزیه پذیر اند , این پلیمرها حاوی واحد مونومر با پیوند کووالانسی به شکل ساختارهای بزرگ تر هستند , این پلیمرها از واحدهای تکراری مونمرها که معمولا توسط فرآیندهای بیوشیمیایی تولید شده اند , تشکیل می شوند .
انواع پلیمرهای زیستی شامل :
- ساکاریدها , مانند نشاسته و سلولز که از قندهای تشکیل شده اند .
- پروتئین ها , مانند کلاژن و الگران که از آمینواسیدها تشکیل شده اند .
- پلی هیدروکسی الکانوات ها که در طبیعت توسط میکروارگانیسم های متعدد از جمله تخمیر باکتریایی قندها یا لیپیدها تولید شده اند .
مزایا و معایب پلیمرهای زیستی
- به دلیل تجزیه پذیر بودن باعث کاهش آلودگی پلاستیکی میشوند .
- به علت تولید این نوع پلاستیک ها از منابع طبیعی , نیاز به نفت و مشتقات آن نیست .
با وجود ویژگی ها اما این پلیمرها به دلیل تولید توسط فناوری های پیچیده قیمت بالایی دارند و برخی از آنها نیز در برابر دما و رطوبت ضعیف عمل می کنند .
ما تولید کننده ظروف عطر و ادکلن هستیم
کاربرد پلیمرهای زیستی
استفاده از پلیمرهایی مانند پلی لاکتیک اسید ( PLA ) در مواردی مانند :
- تولید ظروف یکبار مصرف
- بسته بندی مواد غذایی
- کیسه های خرید
- فیلم های بسته بندی
استفاده از پلیمرهای زیستی پلی گلیکولیک اسید ( PGA ) و پلی لاکتیک کوگلیکولیک اسید ( PLGA ) در کاربردهای پزشکی است مانند:
- نخ های بخیه قابل جذب
- ایمپلنت های پزشکی
- مهندسی بافت
- سیستم های دارو رسانی هوشمند ( نانوذرات های ساخته شده از این پلیمرها می توانند دارو را هدفمند به سلول های بیمار منتقل کنند و تأثیر گذاری دارو را افزایش دهند .)
- تولید قرص هایی با پوشش قابل جذب
- پانسمان های زیستی
- پروتزهای زیست تخریب پذیر
پلیمرهای زیست تخریب پذیر مانند نشاسته اصلاح شده و پلی کاپرولاکتون ( PCL ) جایگزینی مناسب برای پوشش های پلاستیکی در مزارع می باشند این فیلم ها با کاهش تبخیز آب , افزایش دمای خاک و جلوگیری از رشد علف های هرز باعث بهبود عملکرد محصولات کشاورزی می شوند دیگر کاربردهای آن در صنایع غذایی برای تولید روکش های خوراکی و ماندگاری محصول و کاهش نیاز به استفاده از مواد شیمیایی است .
پلی هیدروکسی بوتیرات ( PHB ) هم علاوه بر تجزیه پذیری خواص مکانیکی مطلوبی دارند و کاربردهای آن بیشتر در صنعت خودروسازی و هوافضاست مانند :
- قطعات داخلی و پانل های درب
- کیسه های هوا و ایمنی
- بخش بال و بدنه هوا پیما
- تولید قطعات داخلی هواپیما سبک و مقاوم در برابر آتش
تفاوت پلیمرهای زیستی با مصنوعی
پلیمرهای زیستی از منابع زنده مانند گیاهان و حیوانات به دست می آیند و تجزیه پذیرند باعث آلودگی محط زیست نمی شوند اما پلیمرهای مصنوعی از مواد شیمیایی ساخته شده و تجزیه پذیری زیستی ندارند و می توانند باعث تجمع در محیط زیست شوند پلیمرهای مصنوعی دوام و پایداری بیشتری دارند و به همین دلیل در شرایط سخت محیطی مورد استفاده قرار میگیرند .